Max Verstappen de snelste tijdens VT1 in Montreal

Max Verstappen - Melbourne Race

Max Verstappen is de snelste in de eerste vrije training op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Hij wordt gevolgd door Carlos Sainz en Fernando Alonso. Dit belooft veel voor de tweede vrije training. Waar er wellicht kans is op regen. 

-LIVEBLOG GESLOTEN-

21:05

En daar is de finishvlag! De eerste vrije training zit erop, dit is de Top 10:

1) Max Verstappen 1:15.158

2) Carlos Sainz +0.246

3) Fernando Alonso +0.373

4) Sergio Pérez +0.461

5) Charles Leclerc +0.508

6) George Russell +0.664

7) Lance Stroll +0.719

8) Lewis Hamilton +0.719

9) Sebastian Vettel +0.883

10) Daniel Ricciardo +0.925

20:54

Dieren op de weg! Charles Leclerc kan maar net een bosmarmot ontwijken die het circuit overloopt. Het Circuit Gilles Villeneuve staat er om bekend dat deze dieren wel eens de weg over kunnen steken. In 2018 reed toenmalig Haas-coureur, Romain Grosjean, zo'n bosmarmot aan. 

20:50

Bijna een aanrijding tussen Valtteri Bottas en Pierre Gasly. De Fin klonk niet tevreden met de Fransman over de boordradio. Beide coureurs zijn bezig aan langere stints.

20:44

Terwijl Fernando Alonso de derde tijd noteert op zijn medium band rijdt zijn teamgenoot, Esteban Ocon, weer naar buiten. Zijn rechtervoorrem is op tijd gerepareerd en hij kan het laatste kwartier nog op de baan rijden. 

20:39

We zijn iets over de helft van deze vrije training en de medium band is ingewisseld voor de soft band. Bijna alle coureurs hebben een tijd op de soft band gereden en Max Verstappen is tot nu toe de snelste op de softs. 

20:34

Sergio Pérez remde nogal vroeg en hierdoor zat Nicholas Latifi bijna in zijn achterkant. Latifi was dan ook niet tevreden over de boordradio over de Red Bull-coureur.

20:27

Bij de auto van Charles Leclerc, die in Bakoe uitviel met een motorprobleem, is er veel aangepast aan de auto, maar zit er geen nieuwe turbo in. Vooralsnog dus géén gridstraf voor Leclerc.

20:24

Nog iets meer dan een half uur te gaan en de Red Bulls staan bovenaan. Sergio Pérez pakt de snelste tijd, gevolgd door Max Verstappen en Fernando Alonso. 

20:17

Om de rem van Ocon zat een zak. Die zak is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van zijn oververhitte rem. De schade lijkt beperkt te zijn bij de Alpine van Ocon.

20:15

Er komt rook uit de rechtervoorrem van de auto van Esteban Ocon. Het is niet duidelijk of hij daadwerkelijk in de fik staat, maar van het team moet hij rustig rijden. Op zijn dashboard krijgt hij ook failure te zien. Zijn team wil dat hij naar binnen komt voordat de schade groot wordt.

20:10

Voor twee coureurs wordt er geracet in het thuisland. Nicholas Latifi en Lance Stroll mogen zich wagen aan een race op het circuit van Montreal. Latifi heeft dan ook een speciale helm die uitvoerig werd laten zien. Ook Stroll rijdt met een Canada helm. 

20:07

De meeste coureurs zijn op de medium band naar buiten gestuurd. Omdat er weinig geracet is in Montreal weet Pirelli niet goed wat de banden gaan doen en de teams kunnen niet terug vallen op eerdere data, vanwege de nieuwe auto's en de 18 inch banden. Het is voor de coureurs dus belangrijk om zo veel mogelijk rondes te rijden.

20:00

De lichten zijn uit en de eerste vrije training is dan toch echt begonnen. Het is gelijk druk op de baan, met een aantal coureurs die een proefstart doen. Boven het circuit hangen wel wat donkere wolken, maar in de pitstraat schijnt het zonnetje. 

19:57

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

19:55

Het raceweekend begint met verdrietig nieuws. De teamleider die werkzaam was in de windtunnel van Mercedes, Paul Sims, is overleden. Uit eer van de overleden Sims staat zijn naam dit weekend op de auto.

19:50

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training van de Grand Prix van Canada! Na 2019 is er niet meer op dit circuit geracet, dus wordt het een belangrijke training. Ook kan het wisselvallige weer een grote rol spelen tijdens de vrije trainingen en kwalificatie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden