Verstappen dicht zichzelf kansen toe op Circuit Gilles-Villeneuve

ap_1vtfpy2y12111_hires_jpeg_24bit_rgb

Het Formule 1-circus verlaat tijdelijk Europa en strijkt volgende week neer voor misschien wel de leukste race van het jaar op de leukste locatie: De Grand Prix van Canada in Montreal.

Max Verstappen is de hele heisa rondom Monaco weer vergeten en kijkt graag vooruit op een circuit dat de RB14’s volgens Helmut Marko goed zou moeten liggen: "Ik denk dat van het hele Circuit Gilles-Villeneuve de laatste chicane het belangrijkste is. Je komt er op een enorm hoge snelheid op af dus als je bij het rempunt bent zijn je remmen afgekoeld. Je moet dan erg voorzichtig en het elke keer weer precies goed doen. Je positioneert je daar ook voor de exit, waarbij je dicht langs de muur gaat. Het is belangrijk die niet te raken om het wiel niet te beschadigen. Bocht één en twee hebben een prima sfeer. De tribunes zitten er vol en dat geeft een beetje een stadiongevoel wat de start speciaal maakt."

Verstappen start voor de vierde keer in Montreal. Hij was er in 2015 met Toro Rosso vijftiende, een jaar later bij Red Bull vierde en vorig jaar was er een uitvalbeurt: "In 2017 eindigde de race in een teleurstelling, omdat ik de auto al na tien rondjes met een technisch probleem aan de kant moest zetten. Onze huidige auto zou goed moeten gaan in Montreal, dus ik hoop op een mooi resultaat om vorig jaar goed te maken. Daarnaast kijk ik er altijd naar uit om naar Noord-Amerika te gaan. Ik geniet er van de mensen, het eten en de sfeer die altijd geweldig is."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen