Max Verstappen direct aan de bak tijdens wintertest

Max-Verstappen-GP-Bahrein

Max Verstappen mag tijdens de eerste dag van de wintertest al gelijk aan de bak. Hij mag dan als eerste de nieuwe RB16B testen als voorbereiding op het komende seizoen.

De testdagen zijn van vrijdag 12 maart tot zondag 14 maart. Dit jaar gaat het echter anders dan in voorgaande jaren. De testdagen zijn namelijk flink ingekort van zes naar drie dagen. Zo heeft iedere coureur maar 1,5 testdag om de auto beter te leren kennen.

Verdeling

Daarnaast is elke testdag opgesplitst in twee delen, met een tijdvak in de ochtend en een tijdvak in de middag. Het team van Haas heeft besloten dat beide coureurs elke dag rijden. Red Bull daarentegen heeft ervoor gekozen om haar coureurs hele dagen te laten rijden. Zo begint Verstappen op de vrijdag en is teamgenoot Perez zaterdag aan de beurt. De laatste dag wordt wel gesplit. Perez doet de ochtendsessie en Verstappen sluit het testweekend af tijdens de middagsessie.

Team-Red-Bull-700x467
Filming Day Red Bul Racing

Verleden

De testdagen zijn vooral belangrijk om data te verzamelen en niet voor het vergelijken van rondetijden. Zo is er al in het verleden bewezen dat je niet zomaar op de tijdenlijst af kunt gaan. Mercedes heeft de afgelopen jaren namelijk een aantal keer gesandbagged. Dat betekent dat ze bewust middelmatige rondetijden lieten noteren tijdens de wintertest. Tijdens de eerste race van het seizoen stond het team echter gewoon weer vooraan het veld. De eerste race van het 2021-seizoen is op 28 maart in Bahrein.

Lees ook: Scuderia Ferrari onthult nieuwe SF21-bolide

Lees ook: F1 aan Tafel: “Geef Schumacher in het begin tijd en ruimte”

Lees ook: Memorabele races: Australian Grand Prix 1996

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen