Max Verstappen: 'Er moet veel veranderen voor een betere show'

Max

Max Verstappen heeft aan de vooravond van de Grand Prix van Bahrein laten weten dat er veel moet veranderen om de show in de Formule 1 te verbeteren. “Als je binnen twee seconden zit, kun je niet aanvallen", laat de Nederlander aan Formule1.nl weten.

Liberty Media presenteert vrijdagochtend de nieuwe plannen voor het tijdperk na 2021 aan de teambazen. Max Verstappen gaf tijdens de mediasessie voor de Grand Prix van Bahrein zijn visie op de toekomst van de Formule 1. "De auto’s van nu zijn leuker om te rijden, maar uiteindelijk is het niet belangrijk wat wij als coureurs leuker vinden. Het moet spannender worden voor de fans. En maakt het dan wat uit of de auto’s een paar seconden langzamer zijn? Dat denk ik niet", aldus de Red Bull-coureur.

Tijdens de openingsrace in Australië werd een van de grote problemen in de Formule 1 duidelijk zichtbaar. Met de huidige bolides is het heel lastig inhalen. Verstappen: "We proberen alles om bij de race in te halen, maar als het niet kan, dan kan het niet. Dat komt vooral door de brede auto’s en downforce. Als je binnen anderhalf of twee seconden zit, kun je niet aanvallen. Als ik in Melbourne na de eerste bocht eerste had gelegen, had niemand mij ingehaald. Al was ik een seconde langzamer.”

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen