AP-1ZK8FWDDW2111_news

Max Verstappen eindigde de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van België op een derde en zesde plaats. Ondanks een tekort aan vermogen was de Nederlander redelijk tevreden met waar hij momenteel staat.

In gesprek met Olav Mol legde Verstappen uit waarom hij denkt zondag goed voor de dag te kunnen komen: "Het voelde wel gewoon goed aan, alleen we konden niet ons normale vermogen rijden dus verloren we best wel veel op de rechte stukken. Maar met de motormodus die we reden, zagen de long runs er goed uit. In de kwalificatie zie je dat Ferrari een niet normaal vermogen kan gebruiken, die zijn sowieso lastig te verslaan. Ik hoop alleen dat we in de kwalificatie dicht bij Mercedes kunnen staan en dan zijn er in de wedstrijd denk ik wel mogelijkheden.”

Voor zondag wordt in de Ardennen een temperatuur van 'slechts' 17 graden verwacht. Verstappen denkt dat die veel lagere temperatuur wel eens van invloed zou kunnen zijn: "Als het kouder is op zaterdag en warmer op zondag is dat een groter probleem dan andersom. In de afstelling moeten we nu in de kwalificatie iets conservatiever zijn, omdat het zo warm is en de banden veel warmer worden. En dat komt op de zondag dan wat beter uit want je hebt toch nog wel wat dingen op het stuur waardoor je als je wat teveel onderstuur zou hebben dat er uit zou kunnen halen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen