Max Verstappen 'erg positief' over afstelling RB15

AP-21PUW7FBW2111_news

Max Verstappen kijkt met een goed gevoel terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Rusland. De Nederlander klokte in VT1 de tweede tijd en was in VT2 zelfs de snelste van allemaal.

De Red Bull-coureur was in de tweede sessie maar liefst drie tienden van een seconde sneller dan Charles Leclerc, terwijl Valtteri Bottas op de derde plek zes tienden moest toegeven. Aan het einde van de dag was de Nederlander dan ook bijzonder tevreden: "De hele dag gaat de laatste sector al erg goed. Als je een goed gevoel hebt met de auto, dan komt de auto in de laatste sector tot leven wat erg positief is, vooral na Singapore waar we het lastig hadden. We hebben hier goede veranderingen doorgevoerd aan de setup", aldus de Nederlander op zijn eigen website.

Verstappen is naar Sotsji gekomen met in zijn achterhoofd de wetenschap dat hij een nieuwe verbrandingsmotor krijgt en dus een gridstraf tegemoet kan zien. Een plaats op de voorste startrijen zit er - ondanks het goede gevoel - dus sowieso niet in. Mogelijk kan de verwachte regen komend weekend een handje helpen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden