Max Verstappen: "Fans zijn de echte winnaars"

SI202108290479_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft de bizarre Grand Prix van België gewonnen. Omdat de race uiteindelijk slechts twee rondes duurde werden halve punten uitgedeeld. Max Verstappen begon vanaf pole position. Vanachter de safety car reed de Nederlander naar de overwinning toe. Na de bekendmaking dat de race niet meer hervat zou worden liet Verstappen weten enorm te balen.

"Erop terugkijkend was het heel belangrijk de pole position te behalen. Het is natuurlijk jammer om geen echte rondes te rijden, maar de omstandigheden waren echt heel erg lastig" aldus de Nederlander tegenover Paul di Resta voor de podiumceremonie.

Eerder liet Verstappen weten dat hij de omstandigheden wel goed genoeg vond om te racen. Tegenover Paul di Resta kwam hij echter terug op die uitspraken. "Ik zei rond half vier dat we konden starten, maar het zicht was wel heel slecht. Ik denk wanneer we rond drie uur gestart waren we een betere kans op een race hadden gehad. Het is een winst, maar dit is niet hoe je wilt winnen."

Fans de echte winnaars

Verstappen toonde ook veel medeleven voor de vele aanwezige fans die waren gebleven ondanks de natte weersomstandigheden. "Veel dank naar de fans die hier de hele dag in de kou en de regen gebleven zijn. Zij zijn de echte winnaars van vandaag."

Verstappen liet weten dat hij moet blijven vechten om het gat naar Lewis Hamilton te dichten. Het gat naar de Mercedes-coureur bedraagt nu nog drie punten. "Ik heb er vertrouwen in dat we een goede auto hebben. We moeten proberen om er meer snelheid uit te halen", zo liet Verstappen weten vooruitkijkend naar de volgende race op Zandvoort aanstaande zondag.

Lees ook: Vettel in discussie met Masi over uitblijven rode vlag

Lees ook: Wolff: “Keuze tussen Bottas en Russell is al gemaakt”

Lees ook: Max Verstappen wint GP van België na twee rondes racen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden