Max Verstappen: 'Ferrari gewoon echt te snel dit weekend'

EDTQ-gKXUAEOdU_

Max Verstappen start de Grand Prix van België morgen vanaf de vijfde plaats. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing kwam er in de kwalificatie niet aan te pas tegen het vermogen van de Ferrari's en Mercedessen.

Na afloop reageerde de 21-jarige coureur voor de camera van Ziggo Sport gelaten: "We hebben een probleem dat als we meer vermogen willen zetten dat 'ie het niet doet. Daar hebben we de hele kwalificatie last van gehad dus dat is wel jammer, zeker op een circuit waar je het nodig hebt. Het is niet ideaal, maar we proberen er het beste van te maken. We komen gewoon veel te veel tekort op het rechte stuk, ik denk ten opzichte van Ferrari is het meer dan een seconde, dat is best wel pijnlijk."

Vooruitblikkend op de race was Verstappen al weer wat optimistischer: "In de race kun je sowieso niet te veel rijden met je kwalificatiemodus dus ik denk dat we er daar niet zo veel last van zullen hebben en dan zullen we er automatisch wat dichterbij zitten." Maar od dat genoeg is voor een overwinning waagt Verstappen te betwijfelen: "Ik denk dat Ferrari gewoon echt te snel is dit weekend, maar met Mercedes zitten we redelijk goed. Met de problemen die we hadden zaten we er evengoed nog dichtbij dus ik verwacht wel dat we met hen de strijd kunnen aangaan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen