AP-222XBQ19N2111_news

Max Verstappen heeft zijn honderdste race in de Formule 1 afgesloten met een derde plaats. De Nederlander finishte de Grand Prix van de Verenigde Staten achter beide Mercedessen.

Het was het eerste podium voor de Red Bull-coureur sinds de Grand Prix van Singapore op 22 september en dus was Verstappen na afloop een tevreden mens: "We hebben er het maximale uitgehaald, maar Mercedes was vandaag net iets sneller. Ik probeerde in de buurt te blijven, voor het geval er iets zou gebeuren. We hadden een erg goede race en ik heb me vermaakt. Ik kon de concurrentie voor me zien rijden en onze snelheid was goed."

Tegen het einde van de race had Verstappen nog zicht op een tweede plaats, maar tot een ultieme inhaalpoging op Lewis Hamilton kwam het niet: "Er hing een gele vlag aan het einde van het rechte stuk, dus daar kon ik geen DRS gebruiken. Anders hadden we vandaag misschien als tweede kunnen eindigen. Maar desondanks is het fijn om op het podium te staan."

Hamilton werd door zijn tweede plaats voor de zesde maal wereldkampioen. Een indrukwekkende prestatie, aldus Verstappen: "Hij presteert fenomenaal en heeft een goed team achter zich staan. Hopelijk kunnen wij volgend jaar het gevecht met hen aangaan."

Verstappen deelde voor de camera van Ziggo Sport nog even een sneer uit aan Ferrari. Dat team wordt er van beschuldigd hun motoren min of meer illegaal op te kunnen schroeven en de FIA start daar nu een onderzoek naar. Opmerkelijk genoeg is er sinds die aankondiging van de autosportbond weinig meer over van het ongekende vermogen van de Italianen: "Ja, maar ja, dat is het als je stopt met vals spelen natuurlijk. Daar is nu eenmaal goed naar gekeken dus dat moeten goed in de gaten blijven houden", aldus Verstappen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden