Max Verstappen gaat in Oostenrijk voor het podium

AP-1V95A5PT91W11_news

Max Verstappen gaat in goede vorm richting de thuiswedstrijd van Red Bull Racing. De Nederlander stond de laatste twee races op het podium en mikt voor de Grand Prix van Oostenrijk ook op een plaats in de top drie.

Vorig jaar was de race van de Red Bull-coureur al in de eerste bocht afgelopen, waardoor de race voor veel fans in een deceptie eindigde. "De Oostenrijkse Grand Prix is altijd een speciale race. Het is natuurlijk de thuisrace van Red Bull, waardoor er veel Oostenrijkse fans op de tribune zitten. Ook komen er veel Nederlandse supporters. Twee jaar geleden stond ik op het podium, dus het zou leuk zijn als we dit kunnen herhalen. Vorig jaar duurde de race veel te kort doordat ik in de eerste bocht werd aangetikt. Ik heb dit jaar dus wat goed te maken", laat Verstappen weten.

Ook dit jaar kan Verstappen rekenen op veel steun vanuit Nederlander. Veel Oranjefans reizen af naar de Red Bull Ring. "Het is een leuke baan. De tweede sector is mijn favoriete gedeelte van het circuit. In het infield heb je opeenvolgende snelle linkerbochten, dat is echt genieten. Dit jaar staat er ook een tribune vol met Nederlandse fans, dus dat maakt het nog een stuk specialer. Er is zelfs een Nederlandse camping met 5000 fans net buiten het circuit. Dat wordt dus weer leuk en erg luidruchtig."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen