Max Verstappen: "Gat naar Lewis was té groot"

SI202111190602_hires_jpeg_24bit_rgb

Voor Max Verstappen zat er bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar niet meer in dan de tweede positie. Vooralsnog lijkt het geen makkelijk weekend voor het team van Red Bull Racing. Ondanks dat wist de Nederlander in ieder geval wel de Mercedes-bolides te splitten. 

Verstappen veronderstelde dat het tot nu toe een tricky weekend is voor het team. "We kwamen pace tekort. Checo (Sergio Pérez, red.) ging niet eens door naar Q3, dat laat wel zien dat we het zeker moeilijker hebben dan gebruikelijk." Afgezien van de moeilijkheden is het de Nederlander toch gelukt om zich als tweede te kwalificeren. "Er kan nog van alles gebeuren."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Ik dacht dat ik een goed rondje had'

Tegenover Ziggo Sport deed de Nederlander nog een korte toelichting over zijn kwalificatieresultaat. "Ik dacht dat ik best wel een goed rondje had, maar toen hoorde ik het gat en dat was best wel groot." Verstappen vindt dat het gat eigenlijk te groot was. "Even goed ben ik nog tweede geworden. Er kan nog veel gebeuren, maar als je zo'n groot gat hebt, verwacht ik in de race ook niet heel veel."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Ik denk er niet veel over na'

Wat betreft de strategie is het lastig om een voorspelling te doen, aangezien er voor het eerst in de historie een Formule 1-race op het circuit in Qatar verreden zal worden. "Ik denk daar gewoon niet te veel over na. We moeten werken aan een goede start en vanaf daar zien we wel hoe het gaat."

Lees ook: Bottas over race Qatar: "Wordt twee tegen één"

Lees ook: Lewis Hamilton pakt pole position in Qatar

Lees ook: Lewis Hamilton: "De laatste ronde was geweldig"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen