Max Verstappen geeft titelgevecht niet nu al op

AP-1Z1468X512111_news

Max Verstappen laat zich door de tegenvallende seizoenstart niet gek maken. De Nederlander is realistisch en richt zich nu op zoveel mogelijk punten pakken, zodat hij zicht blijft houden op de wereldtitel.

"Ik ben nu vooral bezig schade te beperken door zoveel mogelijk punten te scoren. Dat ik derde sta, is redelijk goed. Beter zelfs dan wat normaal gesproken realistisch is. Daar ben ik blij mee, maar we moeten dichter bij Ferrari en Mercedes komen”, laat Verstappen aan de NOS weten.

Red Bull komt nog op veel gebieden te kort ten op zichte van de concurrenten. Volgens Verstappen heeft het Oostenrijkse team snel nieuwe onderdelen nodig en ongeveer dertig pk extra. “We zitten er sowieso dichterbij dan vorig seizoen. Het team moet de auto nog beter maken. We hebben nog te weinig grip, zowel voor als achter. Daar moeten we stappen zetten. Er zit nog veel tijdwinst in een nieuwe voorvleugel. Ik heb er vertrouwen in. Het zou fout zijn om na drie races het gevecht al op te geven."

Verstappen put die hoop wellicht uit de geplande upgrades die in de komende races worden doorgevoerd. Volgende week in Baku komt Honda met een motorupgrade, terwijl twee weken later in Barcelona een grote aerodynamica-update wordt verwerkt.

"Daar zijn ze nu heel druk mee bezig", vervolgt Verstappen bij De Telegraaf. "Hopelijk is het niet te laat. Wij moeten zorgen dat de updates beter zijn dan die van de concurrentie."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden