AP-1YGEBEAS91W11_news-1

Max Verstappen reed vandaag 128 rondjes en was daarmee - ondanks een lange break in de namiddag - een van de productiefste coureurs op de baan. Achteraf keek hij in de paddock van het Circuit de Barcelona -Catalunya terug op "een positieve dag."

Alleen Carlos Sainz en Robert Kubica (beiden 130) reden vandaag meer kilometers en dat stemt tot tevredenheid, aldus de Nederlander tegen de verzamelde pers: "Het hadden er natuurlijk nog wel meer kunnen zijn, maar we zijn goed onderweg. Ik ben blij om over die honderd rondjes te gaan. Hoe meer rondjes, hoe beter. Het was geen perfecte dag, maar toch een goede dag."

Verstappen kende vandaag twee momentjes. In de ochtend moest de RB15 van de Red Bull-coureur terug de garage in worden geduwd toen zijn motor bij een proefstart afsloeg. Die werd in de garage opnieuw gestart en vervolgens kon de Nederlander zijn weg vervolgen.

In de namiddag dook Verstappen opnieuw ongepland naar binnen. Dit keer uit voorzorg. "We wilden even kijken of er niks met de versnellingsbak was, vandaar dat we 'm er even af hebben gehaald", aldus een opgeruimde en montere Verstappen die ondanks aandringen van de persdame van Red Bull Racing uitgebreid de tijd nam om de pers te woord te staan. Het toont de opgewekte sfeer in het Verstappen-kamp.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden