Verstappen gefrustreerd: 'Door Renault lopen we twee races achter'

AP-1WDUFJYQS2111_news

Na de zeperd in Hongarije, waar Max Verstappen al in de openingsfase uitviel door motorproblemen, zit de relatie tussen Renault en Red Bull Racing hem nog steeds niet helemaal lekker.

Op de vraag of Renault het team van Red Bull Racing niet dezelfde behandeling geeft als het Franse fabrieksteam, antwoordde hij: "Lastig te zeggen. De brandstof hadden we al een race eerder kunnen krijgen, maar we kregen dit pas in Hongarije omdat ze niet zeker wisten of het betrouwbaar genoeg was. Het zijn allemaal van dit soort dingen. Wanneer er nieuwe onderdelen zijn, zullen deze uiteraard eerst naar het fabrieksteam gaan. Dat is logisch, maar wel jammer voor ons."

"Je weet dat ze bij Ferrari en Mercedes direct de nieuwe onderdelen ontvangen en dat ze daar dan misschien een voordeel van hebben voor de komende een a twee races voordat de rest een stap voorwaarts doet. Hierdoor lopen we altijd twee races achter", verzuchtte Verstappen. "Nu het zeker is dat we overstappen naar Honda, zal dat ook niet in ons voordeel werken. Maar zo werken deze dingen nu eenmaal en we weten dat, dus je hebt het maar te accepteren."

Ook blikte hij alvast een beetje vooruit op het tweede gedeelte van dit seizoen: "Ik hoop dat we doorgaan met de wagen zo goed te blijven ontwikkelen. De motor blijft een lastig verhaal. Maar onze wagen is beter dan die van de concurrentie, dus op dat vlak moeten zij ons zien te achterhalen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden