Max Verstappen: "Ging beter dan verwacht"

SI202109110496_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen noemde zijn resultaat in de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Italië 'beter dan verwacht'. De Nederlander wist een plaats goed te maken bij de start en eindigde als tweede. In de race op zondag mag hij vanaf pole position beginnen, omdat sprintkwalificatie-winnaar Valtteri Bottas een gridstraf te wachten staat voor het wisselen naar zijn vierde motor van het jaar.

"Het was beter dan verwacht", liet Verstappen na de sprintkwalificatie weten tegenover Formula 1. "Ik had een goede start en kon de tweede plaats pakken. We hebben een paar mooie, kleine punten gescoord en pole voor de race." De Nederlander relativeerde richting Ziggo Sport later dat de meeste punten natuurlijk op zondag worden vergeven, maar noem het in ieder geval een positieve dag.

Mercedes-motoren erg sterk

De Red Bull Racing-coureur geeft aan dat Mercedes nog steeds erg snel is. Het team van McLaren, die ook met Mercedes-motoren rijdt, zit er met een derde en vierde plek van Daniel Ricciardo en Lando Norris ook goed bij. Op de vraag hoe Verstappen het gevecht denkt aan te gaan met de sterke Mercedes-motoren gaf hij aan dat Red Bull de auto wel heeft afgesteld om een redelijke topsnelheid te behalen. "Ik maak me niet heel veel zorgen over onze topsnelheid in de race, maar we weten natuurlijk ook dat Mercedes een goede snelheid heeft over de hele ronde gezien."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Monza / Italië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

"In een weekend waar we eigenlijk niet snel genoeg zijn, moet je het natuurlijk op andere manieren proberen op te lossen, dat hebben we in de sprintkwalificatie in ieder geval gedaan", liet Verstappen tegenover Jack Plooij weten.

Geen risico's bij herstart

Verstappen voelde bij de herstart na de safety car geen reden om extreme risico's te nemen. "Ik dacht, als ik zelf maar gewoon goed die laatste bocht uitkom en geen druk van achter heb vind ik het wel prima." Daarna heeft Verstappen naar eigen zeggen 'gewoon geprobeerd er dichtbij te zitten'. Dat Bottas niet snel wegliep bij Verstappen geeft de Nederlander moed voor de race op zondag. "Valtteri moet van achter komen en Lewis vanaf P4, dus als ik met een goede start in het begin een gaatje kan trekken, wie weet kan ik dat vasthouden. Ik heb er in ieder geval zin in", sloot Verstappen af.

Lees ook: Bottas: “DRS-trein gaat inhalen lastig maken”

Lees ook: Bottas wint sprintrace, maar Verstappen op pole GP Italië

Lees ook: Nieuw motorreglement komt in 2026, MGU-H verdwijnt

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden