Max Verstappen: "Had nog banden over aan het einde"

door Jacobine van den Berg
SI202106270415_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft zijn tweede grand prix-overwinning op rij binnen. Tijdens een thuiswedstrijd voor zijn team op de Red Bull Ring was het Verstappen die de concurrentie van Mercedes achter zich liet. Verstappen is uiteraard heel tevreden na zijn geweldige prestatie tijdens de Grand Prix van Stiermarken.

"Je weet nooit hoe het gaat lopen, maar meteen had ik door dat de balans van de auto goed was. Het was goed om de banden te managen vanaf de start. Ik had nog banden over aan het einde", zegt Verstappen tegen Mark Webber direct na afloop van de race. Hij zag Lewis Hamilton eerder een pitstop maken. "We hebben op hen gereageerd en hebben onze eigen tijden proberen te rijden. Dat pakte goed uit vandaag."

'Kijk uit naar volgende week'

Verstappen wist dankzij zijn zege in Oostenrijk zes punten uit te lopen op zijn titelconcurrent. "Het is heel positief, maar we moeten het volgende week opnieuw laten zien. We gaan kijken wat we beter kunnen doen. Ik kijk uit naar volgende week." Er zal dan opnieuw in Spielberg geracet worden.

Verstappen legde nog bij Ziggo Sport uit waar zijn probleem met het rempedaal ontstond. Volgens zijn team had dit met de kerbs te maken. "Normaal gesproken moet het daar niets mee te maken hebben, maar met het aanremmen van de laatste bocht viel twee keer mijn hele pedaal weg. Dus toen had ik even geen rem meer, maar met het uitkomen van de bocht kwam het pedaal weer terug. Niet heel fijn."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

'Het zal enorm dicht bij elkaar zitten'

De Nederlander verwacht niet dat het volgende week weer zo makkelijk wordt als vandaag. "We hebben zachtere compounds, één stap. En natuurlijk gaat iedereen nu analyseren wat ze goed en slecht hebben gedaan, dus ik verwacht wel dat het enorm dicht bij elkaar zal zitten."

Lees ook: Max Verstappen wint op dominante wijze GP van Stiermarken

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Stiermarken, VT3 en kwalificatie

Lees ook: Visser begint W Series-seizoen zonder punten

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden