Max Verstappen heeft vertrouwen in betrouwbaarheid Honda-motor

AP-1WE3YZ45H2511_news

Max Verstappen maakt zich geen zorgen over de vele motorwissels bij Toro Rosso. Pierre Gasly en Brendon Hartley hebben namelijk al voor de zomerstop veel meer onderdelen van de motor gewisseld dan is toegestaan.

Volgens Max Verstappen geeft het aantal gebruikte onderdelen een verkeerd beeld van de betrouwbaarheid van de motor van Honda. “Volgens mij hebben ze niet heel veel problemen gehad. In de meeste gevallen hadden ze toch al een mindere kwalificatie gehad, waardoor het weinig verschil maakte om een nieuw exemplaar te laten monteren. Ik ben niet heel bezorgd. Daarnaast hebben ze nog een aantal races om het pakket nog beter te begrijpen. Verder is de motor voor volgend jaar nieuw, die is anders", laat de Nederlander aan Motorsport.com weten.

Volgend jaar rijdt Red Bull Racing ook met de Honda-krachtbron. Verstappen is van mening dat Red Bull volgend jaar kan profiteren van het 'testwerk' van Toro Rosso. "Ze leren van hun fouten, dat is goed. Soms, als ze toch al verder naar achteren staan, kunnen ze een gridpenalty incasseren om dingen te testen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen