AP-21GFMC46D1W11_news

Max Verstappen start de Grand Prix van Italië definitief vanaf de laatste plaats. De Nederlander had al een gridstraf aan zijn broek vanwege een motorwissel, maar had nog een kans om te starten voor Pierre Gasly die eveneens een gridstraf achter zijn naam had staan. Een motorprobleem in de kwalificatie voorkwam dat.

Verstappen ging nog wel van start in Q1 en was op weg naar een getimede ronde, maar meldde opeens over de boordradio dat hij vermogen verloor. De Nederlander moest naar binnen en kon zodoende geen tijd noteren. Na afloop kwam de Red Bull-coureur met de volgende verklaring: "We wilden naar buiten gaan en proberen een ronde neer te zetten, maar dat is er helaas niet van gekomen. Ik verloor vermogen en moest daardoor mijn ronde afbreken. Het was niet hetzelfde probleem als in Spa, maar het had uiteindelijk wel hetzelfde effect.”

De Nederlander vertrekt morgen dus van achter op de grid. Hij maakt zich geen zorgen over eventuele motorproblemen: "Het zou in ieder geval niet in de race moeten gebeuren, omdat we dan met andere instellingen rijden wat betreft het vermogen. Ik ben er dus vrij zeker van dat het morgen in orde is. Alles voelt op zich wel goed aan, dus ik heb er vertrouwen in. We gaan proberen zo ver mogelijk naar voren te komen, al ligt het er natuurlijk een beetje aan hoe snel je door het verkeer komt. Het doel is echter nog steeds om de top vijf te halen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden