AP-1YGEBEAS91W11_news-1

Max Verstappen komt vandaag voor de derde keer in actie om zijn RB15 te testen. De Nederlander houdt aan zijn eerste twee optredens op het Circuit de Barcelona-Catalunya een goed gevoel over, ondanks dat hij de op de tijdenlijst nergens bovenaan te vinden was.

Maar dat is ook niet belangrijk, aldus de Red Bull-coureur op zijn eigen website: "Het gaat helemaal niet om rondetijden. Het belangrijkste voor mij is dat we veel ronden kunnen rijden, alle onderdelen kunnen testen en kunnen zien of alles heel blijft. Daar zijn we nu onder andere mee bezig, ook met het vinden van een goede balans in de auto. We gaan onder andere kijken waar we de auto nog kunnen verbeteren. Dat kan zijn door andere afstellingen te proberen. Je krijgt dan wel een idee van welke richting je uitgaat. Op de achtergrond zijn ze ook constant bezig om dingen van de aerodynamica aan te pakken en te kijken wat beter kan."

Rondetijden niet belangrijk? In de podcast Formule 1 aan Tafel legt Olav Mol uit waar we wel op moeten letten deze week:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden