Max Verstappen: 'Het geeft aan dat ik in hun hoofden zit'

AP-221XYCR291W11_news

Max Verstappen kreeg na de Grand Prix van Mexico een flink bak kritiek over zich heen van Lewis Hamilton. De twee coureurs waren in de eerste ronde van de race met elkaar in gevecht en na afloop liet de Engelsman weten dat hij de Nederlander vanwege zijn agressieve rijstijl 'extra ruimte' geeft en dat Verstappen 'een magneet' is voor incidenten. Sebastian Vettel sloot zich later bij de woorden van Hamilton aan.

Verstappen vindt de opmerkingen van weinig respect getuigen, maar noemde het gisteren tijdens de rijderspersconferentie in Austin ook positief dat zijn concurrenten zo met hem bezig zijn: "Het geeft aan dat ik in hun hoofden zit, dat lijkt me een goed iets. Van mijn kant concentreer ik me op mezelf. Het was een beetje een domme opmerking [van Hamilton] omdat ik volgens mij een harde, maar faire coureur ben."

Verstappen vervolgt: "Ik vind het ook wat respectloos. Ik geef er de voorkeur aan om op de baan te vechten, daar houd ik van. En uiteraard vecht ik hard en op het randje, als ze willen dat ik achter ze blijf dan kun je net zo goed thuis blijven. We zijn racers, we zitten in de Formule 1. Ik denk dat we de besten zijn en ja, ik vecht voor overwinningen omdat ik daar voor leef."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen