AP-1YVNRSA6D2111_news

Max Verstappen start de Grand Prix van Bahrein morgen vanaf de vijfde plaats. De Nederlandse Red Bull-coureur kwam er op het Bahrain International Circuit niet aan te pas tegen het geweld van beide Ferrari's en Mercedessen.

Verstappen had in Q3 slechts één setje verse banden over en kon dus niet al te veel risico nemen. Ook worstelde hij met de balans van de RB15. Achteraf was Verstappen nog blij dat hij 'slechts' vijfde stond, zo liet hij voor de camera van Ziggo Sport aan Jack Plooij weten: "Het had ook zomaar slechter gekund, want de balans in de kwalificatie was heel lastig. Het hele weekend had ik wel weer iets en we hebben allemaal dingen geprobeerd, maar het kwam er gewoon niet uit. Dus ja, niet tevreden."

De Nederlander wilde nog niet te veel vooruitblikken op de race van morgen, maar had wel zo zijn bedenkingen: "Ik ben al blij dat ik vijfde sta met dit, dus we zien het morgen wel hoe de auto gaat reageren. Maar in ieder geval op die C3-banden [de rode band] is het nooit echt goed gegaan."

De race begint morgen om 17:10 uur Nederlandse tijd en is zoals altijd live te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen