AP-222A8HZXS2111_news

Max Verstappen kijkt met ietwat gemengde gevoelens terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.

De Nederlander werd in de eerste sessies eerste en derde, maar was minder tevreden over zijn long runs: "Ik denk dat we daar nog wat tekort komen op Ferrari en Mercedes, dus daar is nog wat werk aan de winkel." Over zijn topsnelheid was de Red Bull-coureur dan weer wel te spreken: "Ik denk dat we ten opzichte van Ferrari natuurlijk nog wel iets inleveren, maar volgens mij zag het er nu niet zo slecht uit."

Het Circuit of the Americas staat bekend als een hobbelig circuit, iets waar ook Verstappen weer aan werd herinnerd en dat met de jaren erger lijkt te worden: "De eerste bocht ligt anderhalve meter lager dan toen het circuit gebouwd werd, dus dan weet je hoeveel beweging er plaatsvindt. Kijk, ik vind het niet verkeerd om een paar hobbels te hebben. Dat hoort erbij, vooral op bijvoorbeeld stratencircuits. Maar hier word je bij het aanremmen van bocht één bijna gelanceerd. In bocht twee ga je vol gas, maar daar kom je ook bijna los van de grond. Bij het doorgaan van bocht negen ligt ook een enorme hobbel, waar je de toerenbegrenzer raakt als je niet op tijd schakelt. Dit zijn wel dingen waar we naar moeten kijken. Het is eigenlijk te extreem."

De voorbereidingen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten worden vandaag hervat met de derde vrije training en de kwalificatie.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen