Max Verstappen: 'Het moet gewoon meteen een straf zijn'

AP-21TZFBDS91W11_news

Voor Max Verstappen is de Grand Prix van Japan geëindigd in een drama. De Nederlander moest in de vijftiende ronde noodgedwongen opgeven nadat zijn auto in de openingsronde zwaar beschadigd was geraakt door een touche met de Ferrari van Charles Leclerc.

Verstappen was vanaf de vijfde plaats vertrokken en kende een prima start. Bij de eerste bocht lag hij naast Leclerc, maar die maakte een dure fout door met onderstuur vol in de zijkant van de RB15 te glijden: "Heel lomp. Ik laat gewoon genoeg ruimte aan de binnenkant. Je weet dat je daar altijd onderstuur krijgt met heel veel auto's dus je gaat daar niet vol op de limiet naar binnen toe. Hij rijdt gewoon in de zijkant van mijn auto. Daarna had ik zoveel schade. Het barge board hing er helemaal af, de hele zijkant was opengereten dus het had geen zin om door te gaan. Vandaar dat we naar binnen zijn gegaan", aldus de Nederlander tegen Ziggo Sport-verslaggever Jack Plooij.

De aanrijding was under investigation, maar de raceleiding besloot om pas na de race eventuele straffen uit te delen. Belachelijk, aldus Verstappen: "Het moet gewoon meteen een straf zijn. Wat moet hij nog meer doen om geen straf te krijgen?"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen