Max Verstappen: 'Het was een goede race'

AP-1W2W346FW1W11_news

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Frankrijk een mooie tweede plaats gehaald. De Nederlander bleef bij de start uit de problemen en profiteerde van de aanrijding van Sebastian Vettel met Valtteri Bottas.

"Het was een goede race", laat Verstappen na de finish weten. "Ik heb geprobeerd Lewis (Hamilton) te volgen, maar hij controleerde de snelheid goed. Ik heb genoten, ondanks dat ik er niet al te hard voor heb hoeven werken. Het is altijd goed om op het podium te staan."

Op de vraag wat hij vond van de crash van Vettel en Bottas antwoordde de Red Bull-coureur: "Iedereen probeerde posities te pakken bij de start. Mensen kunnen fouten maken, dat is wat er gebeurde."

Tijdens de persconferentie ging Verstappen nog wat verder in op zijn race. "Ik had natuurlijk bij de start een beetje geluk dat ik niet geraakt werd. De eerste stint was lastig, want ik reed met weinig vleugel. De zachtere banden sleten daardoor wat harder, maar toen ik  op de softs reed, was het prima. Die kunnen wat meer hebben."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen