Max Verstappen: 'Honda is een veel serieuzere kandidaat'

AP-1WQ5S6Z7D2511_news

Max Verstappen was vanavond te gast in het programma Peptalk op Ziggo Sport. In een uitgebreid gesprek met Jack van Gelder vertelde de Nederlander over het vertrek van Daniel Ricciardo, de problemen met Renault en zijn verwachting van de samenwerking met Honda.

"Het hele team was verbaasd, helemaal omdat hij naar Renault ging," aldus Verstappen over het vertrek van Ricciardo. "Het is nooit fijn om weg te gaan, maar als je dan uiteindelijk de stap maakt naar Ferrari of Mercedes, dan snapt een team dat wel. Maar om dan naar Renault te gaan? Christian [Horner] dacht ook eerst dat het een grap was. Dat zegt al genoeg."

Over de problemen met Renault zei hij het volgende: "Op een gegeven moment leg je je erbij neer omdat je weet dat het toch niet één, twee, drie verbeterd wordt. Je gaat er wel met het team vol voor om de auto zo goed mogelijk te ontwikkelen. Hopelijk hebben we volgend jaar wél het pakket om elke wedstrijd mee te doen voor een overwinning."

De toekomst met Honda ziet de Nederlander dan ook positiever in: "Als je ziet waar ze de afgelopen jaren vandaan zijn gekomen dan zijn ze een stuk vooruit gegaan. Er gaat bijna nooit wat kapot en het belangrijkste is: ze willen extreem graag. Ze hebben budget wat natuurlijk ook heel belangrijk is als je tegen Mercedes en Ferrari wil vechten. In dat opzicht is Honda een veel serieuzere kandidaat."

"Ze zijn al een paar keer op de testbank geweest en willen heel veel versnellingsbakken van ons voorbereiden op volgend jaar. Want deze komen altijd van het team uit en niet van de motorleverancier. Ze zijn enorm gedreven en willen duizenden kilometers op die testbank draaien."

Toro Rosso krijgt precies dezelfde motoren, maar Verstappen ziet hen niet als een bedreiging: "Qua budget is dat team veel minder dan Red Bull, dus zij zullen nooit zo sterk worden als wij. Hun auto is minder en het grote verschil zit in het chassis, ophanging, vleugels en aerodynamica."

Toch verwacht de Nederlander nog geen wonderen volgend jaar met Honda: "In het begin zullen we echt nog wel stappen moeten maken, maar hoop dat we tegen het einde van het seizoen er dichtbij zitten. Het jaar daarna moeten we er echt vol voor gaan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden