Max Verstappen hoopt op chaos in de race

Verstappen Monaco 2022

Max Verstappen was ongelukkig met de kwalificatie en moet het doen met een vierde startpositie. Vanwege het tegenvallende resultaat hoopt de Nederlander op een chaotische race zondag. De voorspelling is dat het gaat regenen in Monaco. Dit laat hij weten aan F1.com.

Tijdens de derde vrije training bleef Max Verstappen steken op de vierde plek en ook met de kwalificatie kwam hij niet verder dan P4. Verstappen verbeterde wel zijn laatste ronde, maar door een crash van teamgenoot Sergio Perez en Ferrari-coureur Carlos Sainz, was de weg geblokkeerd en kon hij niet zijn ronde afmaken. 

Verbetering

Het team is tijdens de vrije trainingen vooral bezig geweest met het uitproberen van verschillende strategiën. Dat voelde niet goed aan voor de Nederlander. "We hebben tijdens de vrije trainingen veel geprobeerd met de auto, maar dat voelde niet goed aan. In de kwalificatie probeerde we dat te verbeteren en dat lukte ook", aldus Verstappen. Hij probeerde een hele andere strategie in zijn laatste run wat goed uitpakte tot een geblokeerde weg. "Ik ging voor een andere strategie in mijn laatste run, wat goed voor me was. Het voelde allemaal goed tot een geblokkeerde weg. Het was ongelukkig, maar het is Monaco."

Chaos

Verstappen hoopt op een chaotische race zondag, dan schat hij zijn kansen het hoogste in. Mocht de regen of chaos uitblijven verwacht de Nederlander het hoogst haalbare te gaan behalen. "Het ligt aan wat het weer gaat doen, maar een beetje chaos zou wel leuk zijn. Als de chaos uit blijft gaan we voor het hoogst haalbare."

Lees ook: Valtteri Bottas niet tevreden: verwachtingen waren hoger

Lees ook: Alexander Albon: Morgen gaan we terugvechten

Lees ook: Nicholas Latifi: Auto was anders dan tijdens trainingen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden