Valtteri Bottas niet tevreden: verwachtingen waren hoger

Valtteri Bottas in de auto eerste testdag Bahrein 2022

Valtteri Bottas had meer verwacht van zijn kwalificatie in Monaco. De Fin start, op een circuit waar je startpositie belangrijk is, op P12. Bottas snapt niet waar het resultaat vandaan komt. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Voor Valtteri Bottas was het geen al te beste kwalificatie. De Fin die in de Alfa Romeo al sinds het begin van het seizoen goed presteert kwam vandaag niet verder dan de twaalfde plek. Dit zorgt voor lichte teleurstelling bij Bottas.

"Verwachtingen waren competitief"

Er waren hoge verwachtingen bij het team van Alfa Romeo. Bottas presteerde de afgelopen kwalificaties solide voor het Zwitserse team dus was de verwachting ook nu weer groot. "De verwachtingen waren competitief, maar de pace was er niet. Het is een raar weekend tot nu toe", aldus Bottas.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @alfaromeoorlen

Het snappen van de auto

Door problemen met de auto miste Bottas al de eerste vrije training, wat hem op een lichte achterstand zette. Zo snappen ze niet waar deze pace vandaan komt. "We hadden door naar Q3 moeten gaan. We snappen maar niet waarom dit de pace van de auto is", vertelt de Fin. Monaco staat erom bekend dat er van alles kan gebeuren op het smalle stratencircuit, zeker nu er ook regen voorspeld is. "Ik hoop stiekem op regen. Nee ik maak maar een grapje, het maakt mij niet uit. Het is Monaco dus alles kan gebeuren, maar ik had hoger willen starten."

Lees ook: Alexander Albon: Morgen gaan we terugvechten

Lees ook: Gecrashte Perez gefrustreerd over rest van veld: Laatste lap was een zooi

Lees ook: Yuki Tsunoda: Excuses aan het team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden