Gecrashte Perez gefrustreerd over rest van veld: Laatste lap was een zooi

28 mei 2022 door Frederique van Grinsven
Sergio Perez crash kwalificatie Monaco

Sergio Perez eindigt zijn kwalificatie op P3 ondanks een crash in de laatste minuut van Q3. "Het was gewoon een zooi die laatste ronde met coureurs die de delta niet respecteren. Ik eindigde gewoon met koude banden", laat hij in frustratie weten na afloop tegenover F1.com.

Bij Portier, vlak voor het ingaan van de tunnel, verloor Perez de achterkant van zijn Red Bull. Het is de aard van Monaco; de Ferrari van Carlos Sainz raakt vervolgens de Red Bull-coureur en de rest van het veld wordt geblokt, wat gelijk het einde van kwalificatie betekent.

Iedereen trok zich terug

Perez is ontevreden met het gedrag van zijn mede-coureurs, waardoor hij met koude banden zijn laatste lap in ging: "Iedereen trok zich terug in de laatste sector [van de opwarm ronde]. De banden waren te koud, ik was [de auto] al bijna kwijt in bocht 1", aldus Perez. "Ik dacht dat de band wat meer temperatuur zou krijgen gedurende de ronde, maar het was er gewoon niet. Ik probeerde ook te veel."

Verwacht geen penalty

Red Bull teambaas Christian Horner laat weten dat er "misschien een nieuwe gearbox" aan te pas moet komen, maar dat het team geen penalty verwacht. Perez denkt voornamelijk aan zijn engineers. "Het spijt me dat het een lange nacht gaat worden voor de jongens, maar hopelijk kunnen we herstellen en er morgen zijn."

Lees ook: Charles Leclerc pakt dominant pole in eigen Monaco: Echt heel speciaal

Lees ook: Carlos Sainz: jammer dat we niet voor pole position konden gaan

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco VT3 en kwalificatie

 

28 mei 2022 door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen