Hero or Zero: Grand Prix van Monaco VT3 en kwalificatie

Charles Leclerc in de garage Monaco 2022

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de derde vrije training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco met onder andere een dominante Charles Leclerc en ongeluk voor Red Bull en AlphaTauri.

Hero

Charles Leclerc

Thuisheld Charles Leclerc is het hele weekend dominant en dat bleek ook weer op de zaterdag. De Monegask was tijdens de eerste en tweede vrije training de snelste en tijdens de derde vrije training de tweede snelste man. Toch pakte hij in de kwalificatie pole position. Red Bull en teamgenoot Carlos Sainz konden niet aan hem tippen.

George Russell 

Hoewel de Mercedessen dit seizoen niet op hun normale niveau presteren, laat George Russell toch van zijn beste kant zien. Zo ook tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco waar hij zich als zesde kwalificeerde. Ook weer boven teamgenoot Lewis Hamilton. Russell maakt zich klaar voor de volgende race waarin hij hopelijk weer punten gaat pakken.

Zero

AlphaTauri 

AlphaTauri zag er snel uit tijdens de vrije trainingen en vooral Pierre Gasly bleef zichzelf naar boven rijden. Helaas moest de Fransman in Q1 van de kwalificatie de baan verlaten nadat hij te laat over de start/finish kwam om nog een ronde te rijden. Dat werd ook veroorzaakt door de rode vlag van teamgenoot Yuki Tsunoda die de muur raakte. Tsunoda kon op zijn beurt niet verder komen dan de elfde plaats. Een frustrerende dag voor het team met een boze Pierre Gasly en een verontschuldigende Yuki Tsunoda.

Red Bull

Helaas verliep de kwalificatie voor Red Bull ook niet zoals verwacht. Sergio Pérez spinde net voor het einde van de kwalificatie en kreeg de Ferrari van Carlos Sainz tegen zich aan. Dat hinderde Max Verstappen ook van een snelle ronde aan het einde van Q3. Verstappen is zelf als vierde geëindigd terwijl Pérez de derde plek inneemt op de grid. Het incident met Pérez en Sainz krijgt nog wel een staartje, maar het was niet de kwalificatie waar Red Bull op had gehoopt. 

Lees ook: Charles Leclerc soeverein naar pole, Verstappen naar P4

Lees ook: Sergio Pérez zet snelste tijd in VT3 in Monaco, Verstappen P4

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: VT1 & VT2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden