Sergio Pérez zet snelste tijd in VT3 in Monaco, Verstappen P4

Perez - Monaco - 2022

Sergio Pérez heeft tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Monaco, de snelste tijd neergezet. De Red Bull's en Ferrari's blijven dicht bij elkaar zitten wat voor een interessante kwalificatiesessie zal gaan zorgen. 

- - Liveblog gesloten -- 

Update 14:00 

De derde vrije training zit erop! Sergio Pérez zet de snelste tijd met een 1:12.476. Leclerc blijft dicht bij hem op 0.041 seconde. Sainz wordt derde op 0.37 seconde achterstand op de Mexicaan. 

Verstappen eindigt als vierde op 0.4 seconde achterstand op zijn teamgenoot. Is dit een voorbode voor de kwalificatie? Om 17:00 uur weten we het. We zien jullie graag weer hier terug voor weer een liveblog! 

 

Update 13:58

Nog vijf minuten te gaan. Het blijft jojoën om de eerste plaats. Leclerc staat nu vooraan op 0.037 seconde voorsprong op Pérez. Sainz staat voor Verstappen die binnen 0.4 seconde staan van de leider. 

Update 13:52

Pérez duikt weer onder de tijd van Sainz. Zo blijven de verschillen klein en gaan de mannen vooraan steeds harder. We zijn ons echt aan het klaar maken voor de kwalificatie. 

Daarachter heeft Lance Stroll een momentje na het zwembad. Hij springt over de kerb en verliest een deel van zijn voorvleugel. ''Crash, box'', roept hij over de radio. 

 

Update 13:50

Sainz komt weer slecht in beeld. Deze keer houdt hij Sebastian Vettel op. De Duitser laat duidelijk merken dat hij niet gediend is van de actie van Sainz voor hem. ''Man, that was scary with Sainz'', zegt Vettel.

Inmiddels weet hij de snelheid wel te vinden. Hij rijdt naar de snelste tijd, 0.039 seconde voor teamgenoot Leclerc, 0.035 seconde voor Verstappen.

Update 13:46

Carlos Sainz moet zich na de vrije training gaan melden bij de stewards. Hij zou Stroll hebben gehinderd in bocht 19, de laatste bocht die vernoemd is naar Anthony Noghes, de oprichter van de Grand Prix van Monaco. 

 

Update 13:44

Verstappen komt goed weg! De onervaren Zhou ziet de Nederlander niet aankomen en blokkeert de weg in de chicane na het zwembad. Verstappen geeft ook direct zijn ronde op en toont zijn frustratie over de radio. 

Update 13:43

Het zusterteam van Red Bull, Alpha Tauri, gaat lekker in Monaco. Yuki Tsunoda staat voorlopig achtste, Pierre Gasly klimt naar de derde plaats.

Op dit moment zijn er 15 auto's op de baan. Hamilton komt al over de radio met het feit dat er veel verkeer is. 

Update 13:40 

Er lijkt toch niet zoveel aan de hand bij Lando Norris. Hij is 0.3 seconde trager dan Leclerc wat hem voorlopig op de derde stek zet. Ook Magnussen is lekker bezig. Hij gaat naar P5 achter Verstappen op een halve seconde achterstand op Leclerc.

Update 13:38

Lando Norris zet zijn McLaren op P7. Toch merkt hij dat er iets niet goed is. ''Check de stuurstangen, ik heb net de muur geraakt'', zegt hij over de boordradio. 

Update 13:35 

Het is nog niet de dag van Carlos Sainz. Hij weet nog niet helemaal mee te komen met de mannen voor hem. Bij het aanzetten van een snelle ronde verremt hij zich en schiet hij rechtdoor in Sainte Dévote. Daarna krijgt hij te horen dat er een probleem met de auto is. Het gat tot zijn teamgenoot: 0.6 seconde. 

Update 13:30 

We zijn halverwege de sessie. Leclerc verbetert zijn tijd en is vier tienden sneller dan Pérez op een nieuwe set van de zachtste band. Verstappen is 0.002 seconde slomer dan Pérez. De gaten blijven dus minimaal.

Update 13:25

Checo Pérez is lekker bezig. Geen snelste sectoren, maar wel voorlopig de snelste tijd. Leclerc sluit aan met precies dezelfde tijd als de Mexicaan. Verstappen sluit aan op 0.125 van de beide heren voor hem. 

Update 13:22

Verstappen splitst de Ferrari's en is 0.246 seconden langzamer dan Charles Leclerc. De Nederlander lijkt sneller in de eerste en tweede sector, Leclerc in de laatste waar hij genoeg tijd terugwint om sneller te blijven.

Update 13:19

Lewis Hamilton heeft zijn lichtgekleurde helm geruild voor de helm die hij tijdens de voorgaande races heeft gebruikt. 

Update 13:16

Voorlopig staan de beide Ferrari's op 1 en 2, daarachter de Red Bulls. De limiet wordt al wat meer opgezocht. Zo zien we Sainz rechtdoor gaan na het zwembad. 

Update 13:05

De eerste auto's doen hun installatierondes, maar nog geen serieuze gooi naar een goede tijd. 

Update 13.00 🟢 GROENE VLAG 🟢

We zijn los! De laatste sessie voor de belangrijkste kwalificatie van het jaar is van start!

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 12:58

Nog snel een newsflash voor we gaan beginnen!

Update 12:55

Charles Leclerc is vooralsnog onaantastbaar in de vrije trainingen. Weet hij ook de snelste tijd in de laatste training te noteren? We gaan er zo achter komen. 

 

Update 12:50

Welkom bij het liveblog van de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Monaco! De laatste test voor het echte werk gaat beginnen. Om 16:00 uur gaan we kwalificeren, maar eerst dus deze vrije training.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen