Vettel: Bijnaam groene Red Bull oneerlijk

Vettel Miami 2022

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel is ontsteld over het feit dat hij constant opmerkingen krijgt over de 'groene Red Bull'. Ook de opmerkingen richting Dan Fallows vallen in verkeerde aarde bij de meervoudig wereldkampioen.

Tijdens de Grand Prix van Spanje kwam Aston Martin met een nieuwe wagen op de proppen, die verdacht veel op het concept van de Red Bull's lijkt. Daarmee was het een veelbesproken onderwerp, ondanks dat de FIA haar goedkeuring had gegeven voor de aanpassingen. Red Bull daarentegen trekt het nog in twijfel en onderzoekt of het intellectuele eigendom aangetast is. 

Niet eerlijk

Sebastian Vettel werd door Motorsport.com ondervraagt over dit onderwerp en de Duitser was duidelijk over zijn mening. "Het ging zo lang door dat het oneerlijk werd. Ten eerste richting het team die hard gewerkt heeft aan de updates, ten tweede richting Dan Fallows. Het voelde niet goed hoe er met hem om werd gegaan. Dan is een fijne vent die echt bij het team hoort." 

Sebastian Vettel Imola GP zondag race

Situatie Fallows

Dan Fallows is sinds dit seizoen aangetrokken door Aston Martin en heeft een verleden bij de aerodynamica-afdeling van Red Bull. Het vertrek van Fallows ging niet zonder slag of stoot. Red Bull weigerde Fallows te laten gaan en zelfs een rechter boog zich over de zaak. Uiteindelijk mocht de Britse aerodynamica-specialist vanaf april aan de slag voor Aston Martin. 

Aston Martin ontkent

Aston Martin zelf heeft bij monde van Andrew Green ontkent dat er enige inbreuk op de regels gepleegd is. Volgens Green was het concept al uit de koker van de mensen op de fabriek gekomen voordat Fallows betrokken werd. Ook Lance Stroll ontkende in Barcelona dat Aston Martin valsgespeeld had. "Het lijkt erop, maar we hebben dit zelf ontworpen", sprak de Canadees.

Lees ook: Mick Schumacher gelinkt aan Aston Martin

Lees ook: Leclerc niet gerust dat gat met Red Bull groot genoeg is

Lees ook: Tsunoda één reprimande verwijdert van 10 plaatsen gridstraf

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden