Mick Schumacher gelinkt aan Aston Martin

Haas Nascar Mick Schumacher

Haas-coureur Mick Schumacher wordt gelinkt aan een overstap naar Aston Martin. Bij de Britse renstal zal de jonge Duitser zijn voorbeeld Sebastian Vettel gaan vervangen, meldt Motorsport.com.

De autofabrikant Aston Martin wil meer voet aan de grond in de Duitse markt en ziet in Mick Schumacher het ideale uithangbord. Sebastian Vettel twijfelt openlijk aan zijn toekomst in de Formule 1 en met het aantrekken van een andere, jongere Duitser zal Aston Martin tevreden zijn. Ook de mogelijke overname van Audi/Porsche zou een reden zijn om Schumacher over te nemen.

Ferrari-link

Het zou voor Mick Schumacher een ingrijpende overstap zijn. Mocht de 'zoon van' naar Aston Martin overstappen, dan zou de 23-jarige Schumacher uit het junior programma van Ferrari moeten stappen. Mede dankzij dat programma rijdt de nog puntloze Duitser bij Haas en een overstap naar Ferrari zou dan op de lange baan geschoven moeten worden.

Mick Schumacher gaat de auto in GP Australië 2022
Foto: Haas F1 Team Media

Alonso

Niet alleen Mick Schumacher staat op het lijstje bij Aston Martin, maar ook Fernando Alonso is een graaggeziene coureur bij Aston Martin. Lawrence Stroll is erg gecharmeerd van de kunsten van de Spanjaard, die bij Alpine nu zijn werkzaamheden verricht. Of Alonso daadwerkelijk te porren is voor een overstap naar Aston Martin is niet duidelijk.

Lees ook: Tsunoda één reprimande verwijdert van 10 plaatsen gridstraf

Lees ook: Verstappen nog ontevreden en wheelies voor Russell na vrijdagtrainingen Monaco

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: VT1 & VT2 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden