Verstappen nog ontevreden en wheelies voor Russell na vrijdagtrainingen Monaco

Verstappen Monaco 2022 Clive Rose Getty Images

Max Verstappen is nog niet tevreden met de snelheid van zijn Red Bull na de vrijdagtrainingen in Monaco. Verstappen eindigde zowel in de eerste als tweede training op P4 en sluit de vrijdag af met bijna een halve seconde achterstand op de Ferrari-coureur en titelrivaal.

"We moeten iets vinden ten opzichte van Ferrari. In de eerste training voelde de auto beter dan tijdens de tweede training", laat hij weten aan Motorsport. Of Red Bull die halve seconde weet te vinden, is maar de vraag. De Ferrari blinkt al het hele seizoen uit in tractiezones en langzame bochten, dus het verschil tussen de teams komt in Monaco niet uit de lucht vallen. Volgens Verstappen is het echte verschil desalniettemin niet zo groot als de vijf tienden die doen lijken: "We hebben vandaag veel dingen geprobeerd om te kijken hoe de auto daarop zou reageren. Met een iets betere balans kan je hier gelijk veel meer aanvallen waardoor je rondetijd direct beter is. Het is nu een kwestie van de afstelling en balans finetunen."

Verstappen Monaco 2022 Mark Thompson Getty Images
Foto: Red Bull Media Content Pool - Mark Thompson/Getty Images

Wheelies voor Russell

Tegelijkertijd stuitert de Mercedes van Lewis Hamilton en George Russell wederom alle kanten opZeven dagen geleden leek het team porpoising overwonnen te hebben, maar in Monaco stuitert de W13 bijna de haven in. Toto Wolff zei na VT1 dat het stuiteren niet door porpoising komt, maar het rijgedrag is minstens even slecht als de races voor de Spaanse GP. Een zeer harde ophanging en de vele hobbels in het Monegaskische asfalt zijn dit weekend de oorzaak voor de stuiterende Mercedes. Volgens Russell is de auto zó stijf afgeveerd dat hij soms met beide voorwielen van de grond komt. Ook Hamilton heeft moeite met de afstelling. De zevenvoudig wereldkampioen wil met elleboogbeschermers rijden, omdat zijn auto zó aggresief stuitert dat zijn ellebogen de binnenkant van de cockpit raken. De coureurs houden echter de moed erin: Best of the rest is volgens de Britten haalbaar. 

Lees ook: F1 tijdschema Grand Prix van Monaco

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: VT1 & VT2 

Lees ook: Charles Leclerc: "Voel geen extra druk voor thuisrace"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden