Charles Leclerc: voel geen extra druk voor thuisrace

door Zus Veldkamp
Charles Leclerc in de paddock op de donderdag GP Australië 2022

Charles Leclerc voelt geen extra druk om zijn thuisrace te racen, ondanks dat hij er nog nooit een race gefinisht heeft. Hij kijkt er voornamelijk naar uit om door de mooie straten van Monaco te mogen rijden. Dit laat hij weten aan Motorsport.com.

Nog even en Charles Leclerc mag beginnen aan zijn thuisrace. Die dit seizoen iets meer spanning met zich meebrengt voor de Monegask. Hij heeft namelijk nog nooit een race gefinisht op dit circuit. 

Historie Leclerc en Monaco

In 2018 stapte Leclerc de koningsklasse binnen. Hij kwam daar binnen bij Alfa Romeo Sauber en zijn eerste race voor de Formule 1 in Monaco verliep niet goed. Zijn remschijf begaf het en zo crashte hij achterop bij Brandon Hartley. In 2019 reed hij een lekke band, maar die maakte zo veel schade dat hij niet meer verder kon. 2021 ging voor Leclerc ook niet al te best. In de kwalificatie haalde hij pole, maar crashte zijn Ferrari. Het team dacht dat er weinig schade was en hij de race gewoon kon starten, tot zijn versnellingsbak het begaf onderweg naar de grid. 

Ook tijdens de Historic Grand Prix, aantal weken terug, op Monaco ging het mis voor de Monegask. Hij mocht daar in een oude Ferrari van Niki Lauda rijden, maar door een technisch mankement spinde hij en raakte hij met de achterkant van de auto de vangrail. Mensen spreken ook wel van de vloek van Monaco door al die uitvalbeurten van Leclerc daar, maar zelf is hij daar niet mee bezig. "Het is duidelijk niet het meest gelukkige circuit voor mij geweest. Maar zo is het leven, die dingen kunnen gebeuren. In de autosport gaan dingen soms niet zoals je wil. Hopelijk zal dat dit jaar anders zijn hier."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Druk op de schouders

Veel coureurs voelen voor hun thuisrace vaak een bepaalde druk op de schouders, maar Leclerc heeft daar geen last van. "Ik ben vooral blij om weer terug zijn op deze geweldige baan. Ik hou ervan om hier te rijden. Natuurlijk, dit is een speciaal weekend voor mij, aangezien ik hier ben opgegroeid en ik deze straten door en door ken. Maar er is geen extra druk", aldus Leclerc. Hij gaat zich vooral focussen op wat er moet gebeuren. Zeker na vorige race kan hij zich geen uitvalbeurt meer permiteren. “Ik weet dat de auto de potentie heeft om dit weekend een fantastisch resultaat te boeken. Het zal aan mij zijn om het eruit te halen en de klus te klaren.”

Lees ook: Kimi Raikkonen keert terug in NASCAR

Lees ook: Ferrari brengt pas in Silverstone nieuwe updates

Lees ook: Schumacher over Monaco: Inhalen blijft lastig

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden