Schumacher over Monaco: Inhalen blijft lastig

Mick Schumacher_Spanje

Mick Schumacher, coureur voor Haas, is nog niet zeker van de inhaal kansen op Monaco. Volgens de Duitser is het makkelijker om een andere auto te volgen dit seizoen maar blijft het haast onmogelijk om in te halen in Monaco. 

De zevende ronde van het Formule 1-seizoen in 2022 wordt verreden op het historische circuit in Monaco. Het is de tweede keer dat Mick Schumacher een Formule 1-weekend rijdt in het land. Tegen het team vertelt hij dat, ondanks de nieuwe bolide's, inhalen lastig blijft. "Het is makkelijker volgen met deze auto's maar Monaco blijft een baan waar je niet kan inhalen en deze auto's zijn zwaarder", vertelt Schumacher. Volgens de Duitser is het belangrijkste moment van het weekend de kwalificatie. Vorig jaar miste Schumacher de kwalificatie vanwege een crash in de derde vrije training. "We waren bezig met een goede ronde en ik nam het iets te ver in de derde vrije training in plaats van de kwalificatie", aldus Schumacher.

Mick Schumacher_Monaco_2021
Andy Hone - Motorsport Images

Historie

De Grand Prix van Monaco is historisch en grote namen raceten al op het circuit. Volgens Schumacher moet de grand prix op de kalender blijven. "Het is al heel lang een onderdeel van de Formule 1 en het is een historische plek. Het zou jammer zijn als we het verliezen", vertelt Schumacher. De grand prix is één van de drie grote evenementen die onderdeel zijn van de Triple Crown. Voor de Triple Crown moet een coureur de Grand Prix van Monaco, de Indy500 en de 24 uur van Le Mans winnen. Volgens Schumacher staat dat op zijn lijstje. "Het is niet mijn eerste prioriteit, maar het is misschien iets wat ik nog wel wil doen", vertelt Schumacher. 

Lees ook: Carlos Sainz nog steeds moeite met F1-75

Lees ook: Esteban Ocon wil meer updates zien bij Alpine

Lees ook: Toto Wolff: Monaco wordt lastigste race van het jaar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden