Toto Wolff: Monaco wordt lastigste race van het jaar

door Tim Koenders
Wolff Mexico 2021

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, denkt dat de Grand Prix van Monaco de lastigste race van het jaar gaat worden voor het team van Mercedes. Na de race in Spanje leek het team terug voorin het veld maar de teambaas tempert de verwachtingen.

Mercedes heeft tot op heden een erg lastig jaar. De nieuwe reglementen hebben het Duitse team geen goed gedaan. De snelheid zat er tijdens de eerste races van het seizoen totaal niet in. Tijdens de Grand Prix van Spanje van afgelopen week kwamen vele teams met updates. Uiteraard deed Mercedes dit ook en de updates leken goed te werken. De Mercedes stuiterde een stuk minder over het rechte stuk en Russell kon zelfs nog strijden om de leiding van de wedstrijd met de coureurs van Red Bull.

Problemen met de temperatuur

Of het aankomend weekend in Monaco ook zo goed zal gaan is nog maar de vraag. Van de drie sectoren in Barcelona wordt de derde sector vaak vergeleken met het circuit in Monaco. Laat de Mercedes nou net de meeste tijd verliezen in die laatste sector op de Red Bull en de Ferrari. Ook teambaas Toto Wolff verwacht niet dat Mercedes de stijgende lijn door gaat zetten. “Door oververhitting verloren we erg veel tijd in de laatste sector in Barcelona. Dit zou in Monaco anders kunnen zijn maar uit het verleden is het zeker niet ons beste circuit geweest.” Dat liet Wolff weten volgens Motorsport.com. “We hebben nog veel moeite met de banden op temperatuur krijgen. De verwachtingen voor Monaco zijn lager dan op ieder ander circuit op de kalender.”

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op de Grand Prix van Monaco

Lees ook: Zak Brown niet tevreden met prestaties Daniel Ricciardo

Lees ook: F1 tijdschema Grand Prix van Monaco

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden