Zak Brown niet blij met prestaties Daniel Ricciardo

daniel ricciardo zak brown grid spanje

McLaren-baas Zak Brown is dit seizoen nog niet onder de indruk van Daniel Ricciardo. Hij kan teamgenoot Lando Norris niet bijbenen en haalt amper punten binnen. Met een aflopend contract aan het eind van dit seizoen, is het van belang dat Ricciardo zich gaat bewijzen. 

Als we kijken naar afgelopen weekend lijkt het contrast vooral erg groot. Een zieke Norris veroverde tijdens de Grand Prix van Spanje de achtste positie, een knappe prestatie in combinatie met de hoge temperaturen. Ricciardo kwam niet verder dan de twaalfde plek, mede door weinig grip en hoge bandentemperaturen. Brown heeft de onderlinge verschillen van dit weekend in kaart gebracht: "Lando is duidelijk wat beter. We zouden Daniel graag wat dichter op Lando zien zitten, zodat we een goede interne strijd kunnen hebben. Daniel is simpelweg nog niet comfortabel met de bolide. We doen er alles aan, maar opnieuw was het een teleurstellend weekend."

Norris heeft streepje voor

Met de grote verschillen tussen de rijders lijkt het voor Ricciardo niet de goede kant op te vallen. Norris is door het team veiliggesteld tot 2025, maar Ricciardo is nog nergens zeker van. Het team staat bekend om de jacht op jonge coureurs, dus voor Ricciardo zou het met zijn huidige prestaties zomaar het einde kunnen betekenen. 

Ricciardo en Seidl

Foto: McLaren Media Centre

Er is nog hoop

Toch lijkt de hoop voor de Australiër nog niet geheel verdwenen, zo laat Brown weten in een gesprek met Sky Sports: "Op Monza en een paar andere races na, heeft hij nog niet aan zijn en onze verwachtingen voldaan. Als team kunnen we niets anders doen dan hard werken, blijven communiceren, blijven pushen en hopen dat het snel gaat klikken." Daarbij geeft hij aan dat harde kritiek niet voor oplossingen gaat zorgen: "Ik ben geen schreeuwer, sommige bazen zijn dat wel. Kijk bijvoorbeeld naar Red Bull. Daar zijn ze vaak openlijk kritisch op hun coureurs, maar dat is niet mijn aanpak. We doen dit samen en we doen wat we kunnen voor elkaar om zo meer kans op succes te hebben." 

Lees ook: Oorzaak uitvalbeurt Charles Leclerc bekend

Lees ook: Ryan Blaney wint NASCAR All-Star Race

Lees ook: F1 aan Tafel: Max & Checo, superduo

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden