Ryan Blaney wint NASCAR All-Star Race

ryan blaney all star race

Ryan Blaney heeft zondagavond de NASCAR All-Star Race gewonnen. De vraag is alleen of hij wel rechtmatig gewonnen heeft, of dat hij gediskwalificeerd had moeten worden. Rick Winkelman is het in ieder geval niet eens met deze overwinning, hij blikt voor Grand Prix Radio terug op de race.

Op Texas Motor Speedway heeft Blaney 1 miljoen euro gewonnen na het winnen van de race. Dat geld zal verdeeld worden onder hem en zijn team, afhankelijk van gemaakte afspraken in zijn contract.

Diskwalificatie zou terecht zijn

Nu zijn er twijfels of de overwinning van Blaney wel terecht is. Anderhalf tot twee seconden voor het einde van de race kwam er een gele vlag, omdat er zich een gevaarlijke situatie voordeed. Blaney had alleen de geblokte finishvlag gezien, waardoor hij zijn overwinning al aan het vieren was. Hierbij maakte hij ook het veiligheidsnetje los dat zich naast de coureur in de auto bevindt. Er moest op dit moment een herstart komen, maar Blaney kreeg het veiligheidsnetje niet meer vast. Voor veiligheidsredenen hoort dit wel vast te zitten tijdens het race. Dit kon voor Blaney alleen in de pitstraat gedaan worden, door een monteur. Maar als hij de pits in zou rijden, was hij de leiding in de race kwijt. Hij heeft dus zonder vastzittend veiligheidsnetje de herstart gedaan, waarna hij alnog heeft gewonnen. 

Coureurs in opstand

Een aantal andere coureurs zijn het niet eens met de overwinning van Blaney. Zijn auto zou door deze actie namelijk illegaal zijn en niet aan de veiligheidseisen voldoen. Rick Winkelman is het eens met deze coureurs. Een rel dus binnen NASCAR, maar vooralsnog is Blaney bekroond tot winnaar van de NASCAR All-Star Race, met een miljoen dollar op zak.

Komende zondagavond, 29 mei, wordt de Coca-Cola 600 geracet op Charlotte Motor Speedway. Dit is de langste race van het seizoen. 

De gehele update is te horen op Grand Prix Radio

Lees ook: F1 aan Tafel: Max & Checo, superduo

Lees ook: Nyck de Vries krijgt ook vrije training van Mercedes

Lees ook: Horner wil hogere budget cap, Szafnauer denkt er niet aan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden