Nyck de Vries krijgt ook vrije training van Mercedes

door Bas Leesberg
Nyck de Vries in de Williams auto VT1 Spanje 2022

Nyck de Vries mag na zijn eerste vrije training in de Formule 1 met Williams zich gaan opmaken voor een tweede optreden en wellicht ook derde optreden. De Telegraaf meldt namelijk dat De Vries mag gaan plaatsnemen in de Mercedes W13.

De Vries maakte in de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje zijn officiële Formule 1-debuut en was na afloop gematigd tevreden. Hij wist in de Williams van Alexander Albon een snellere tijd neer te zetten dan Nicholas Latifi. Het lijkt erop dat het Formule 1-avontuur voor de 27-jarige Nederlander er nog niet op zit. Het gerucht gaat dat Mercedes hem graag in tenminste één vrije training wil zien in de auto van het fabrieksteam. 

Formule E

Toch zal de Sneekenaar zich ook moeten focussen op zijn elektrische carrière. Afgelopen seizoen ging hij er met de winst vandoor. Op dit moment staat hij zesde in het kampioenschap, terwijl zijn Mercedes-teamgenoot, Stoffel Vandoorne, bovenaan staat.

Of De Vries nog hoop kan houden op een permanent zitje in de koningsklasse van de autosport blijft gissen. Een voordeel voor De Vries is dat de contracten van beide Williams-coureurs aan het einde van dit jaar aflopen. 

Lees ook: Christian Horner verdedigt teamorders: hadden andere strategieën

Lees ook: Toto Wolff: Hebben nu een kampioenswaardige auto

Lees ook: Rinus VeeKay start als derde tijdens Indy 500, Dixon pakt record

door Bas Leesberg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden