Toto Wolff: Hebben nu een kampioenswaardige auto

door Patrick Wuite
toto wolff mercedes

Mercedes-teambaas Toto Wolff is optimistisch na het beste weekend van Mercedes in 2022 en denkt zelfs dat Mercedes nu over een kampioenswaardige auto beschikt. 

De eerste vijf races van het seizoen was het huilen met de pet op voor de constructeurskampioen van de laatste acht seizoenen. Overwinningen waren een utopie en zelfs the best of the rest-positie, achter Red Bull en Ferrari, was niet veilig. Maar in Spanje beleefde Mercedes, mede door de updates, een goed weekend. George Russell, die zelfs een tijdje aan de leiding lag van de race, na het wegvallen van Charles Leclerc, besloot de race als derde, terwijl Lewis Hamilton een knappe inhaalrace reed en vijfde werd, tot tevredenheid van Toto Wolff.

Snelle auto

"Het leek eindelijk weer eens op een kampioenswaardige bolide, waar ze in reden. De afgelopen races was dit absoluut niet mogelijk, maar vandaag wel. Het deed mij denken aan de afgelopen jaren, toen de auto ontzettend snel was", tekende Wolff op aan Daily Star.

George Russell GP Spanje 2022

Hamilton

Wolff is ook complimentues over Lewis Hamilton, die na een lekke band in de eerste ronde helemaal achteraan lag, maar toch vijfde wist te worden. "Als je vroeg in de race een incident hebt en je ligt 38 seconden achter de laatste auto, dan is het normaal gesproken game over. Maar zijn pace was uitstekend en dat was niet alleen belangrijk voor zijn moraal, maar ook voor het moraal van het team", aldus de Oostenrijker.

Lees ook: Carlos Sainz: Het was een complete struggle

Lees ook: Esteban Ocon: Kon niet beter gaan

Lees ook: Geen punten voor Aston Martin in Spanje

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden