Geen punten voor Aston Martin in Spanje

Sebastian Vettel in de pitlane tweede testdag Bahrein 2022

Aston Martin verlaat Spanje zonder punten. Ondanks de geruchten over kopieën van de Red Bull, heeft het team geen goede prestatie kunnen leveren. Sebastian Vettel kwam als elfde over de finish, terwijl Lance Stroll als vijftiende over de meet kwam. 

Het hele weekend leken de coureurs van Aston Martin moeite te hebben met de auto, door een gebrek aan grip. Volgens Stroll is er een lichte vooruitgang ten opzichte van zaterdag, maar het is nog niet goed genoeg: "De pace was beter dan tijdens de kwalificatie, maar we zijn nog steeds niet waar we willen zijn." 

Incident zorgde voor einde race

In de race had Stroll een incident met Pierre Gasly, waarna Stroll in de grindbak belandde. "Ik wilde hem inhalen en toen werd ik geraakt. Dat heeft ons veel tijd gekost. Onze race was daarna voorbij", zo vertelt hij tegen F1.com. Hij heeft de race wel uit kunnen rijden, maar zonder verder succes.

Tweestopper werkte voor Vettel

Vettel geeft eerlijk aan dat er dit weekend geen kans was op punten. Hij heeft nog een andere strategie geprobeerd, maar dat mocht niet baten: "Ik denk dat we ver van de punten af zaten. We hebben iets anders geprobeerd met de tweestopper. We hebben het wel laten werken, maar aan het eind kwamen we pace tekort." De auto leek wel beter dan tijdens de kwalificatie, wat toch een klein pluspuntje is voor dit weekend. "Gister gingen we achteruit, maar nu gaan we weer vooruit", besluit Vettel. 

Lees ook: Pierre Gasly over teleurstellend resultaat: Alles geprobeerd

Lees ook: Fernando Alonso: Dit is motorsport!

Lees ook: Yuki Tsunoda over P10: Zware race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen