Pierre Gasly over teleurstellend resultaat: Alles geprobeerd

Gasly GP Spanje 2022

Pierre Gasly startte de Grand Prix van Spanje als veertiende, maar hij slaagde er niet in om veel verder naar voren te komen. De Fransman toucheerde namelijk met Lance Stroll waardoor hij problemen had met zijn auto. Gasly kwam als dertiende over de finish en daarbij kreeg hij ook een tijdstraf.

Het Formule 1-seizoen van Pierre Gasly verloopt nog niet geheel zoals gewenst. De Fransman heeft nog maar zes punten binnengehaald tot nu toe en de Grand Prix van Spanje leverde hem géén punten op. Doordat Gasly een race-incident met Lance Stroll veroorzaakte was de auto niet meer in een goede staat. "Na het incident had ik geen goede race pace meer en ik verloor veel downforce. We hebben alles geprobeerd, maar er was niks meer aan te doen", meldde Gasly tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

 

Tijdstraf wegens incident met Lance Stroll

Halverwege de race toucheerde Gasly met Stroll wat de Aston Martin-coureur veel tijd heeft gekost. De Fransman werd dan ook bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. Volgens de wedstrijdleiding zat Stroll volledig naast Gasly en gaf hij hem genoeg ruimte. "Ik deed er alles aan om mijn positie te verdedigen en toen raakten we elkaar. We waren hard aan het racen, maar ik neem mijn verantwoordelijkheid voor het incident", veronderstelde de Fransman. "Het is jammer dat we achterin aan het vechten waren."

 

Lees ook: Yuki Tsunoda over P10: Zware race

Lees ook: Alfa Romeo met gemengde gevoelens naar huis

Lees ook: Kevin Magnussen: Na het incident was onze race voorbij

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen