Kevin Magnussen: Na het incident was onze race voorbij

Kevin Magnussen GP Spanje 2022

Even leek het erop dat het team van Haas goed voor de dag zou komen tijdens de Grand Prix van Spanje. Het tegendeel kwam uit aangezien Kevin Magnussen al in de eerste ronde van de race met Lewis Hamilton toucheerde. De Deen verloor enorm veel tijd waardoor hij niet verder kwam dan een zeventiende positie.

Na een veelbelovende kwalificatie ging Magnussen de race als achtste van start. Helaas was de goede uitgangspositie van korte duur aangezien de Deen in de eerste ronde met Hamilton toucheerde. Magnussen probeerde Hamilton via de buitenkant in te halen, maar die poging was tevergeefs aangezien de twee coureurs elkaar raakten. Magnussen kwam in de grindbak terecht, maar hij kon de auto wel nog terugbrengen naar de pitstraat om zijn banden in te wisselen voor nieuwe. De wedstrijdleiding had het incident bekeken, maar uiteindelijk werden er geen straffen uitgedeeld. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

'Op naar de volgende'

In een interview met F1.com benoemde Magnussen het incident frustrerend. "In bocht 4 werd ik geraakt en vervolgens kreeg ik een lekke band. Dat was eigenlijk het einde van de race. Op naar de volgende", veronderstelde de Deen. Ondanks het race-incident kon Magnussen wel melden dat de auto goed aanvoelde. "We hadden geen makkelijke strategie gezien het incident in de eerste ronde, maar toen er eenmaal nieuwe banden onder de auto zaten voelde de auto wel goed aan", aldus Magnussen. 

 

Lees ook: George Russell: Alles aan gedaan om de Red Bulls achter mij te houden

Lees ook: Charles Leclerc: Elk punt is belangrijk

Lees ook: Teleurstellend weekend voor Williams

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen