Charles Leclerc: Elk punt is belangrijk

charles leclerc spanje

Het hele weekend zag er veelbelovend uit voor Charles Leclerc, maar de race eindigde voor hem eerder dan gehoopt. De Ferrari-coureur viel door technische problemen uit tijdens de race in Spanje, terwijl hij ruimschoots op de eerste plek lag. Uiteindelijk ging Max Verstappen er met de winst vandoor.

In zowel de vrije trainingen als de kwalificatie was Leclerc de snelste man op de baan. De race zag er voor het team van Ferrari op papier dan ook goed uit. Maar Leclerc kreeg al vrij snel in de race te maken met een technisch probleem, waardoor hij zijn auto de pits in moest rijden. "Ik ben natuurlijk teleurgesteld. Als ik terugkijk op het weekend zijn er genoeg positieve dingen: de pace over het algemeen en het managen van de banden. Ik denk dat wij degene zijn die de banden het best onder controle hadden", zo laat hij weten aan F1.com.

Kostbare punten

Max Verstappen heeft dankzij deze uitvalbeurt de leiding overgenomen in het kampioenschap. Toch lijkt dit niets ernstigs volgens de Monegask: "Ik voel me zelfverzekerd voor de rest van het seizoen, we moeten alleen uitzoeken wat hier mis is gegaan zodat het niet nog eens gebeurt. Elk punt is belangrijk en vandaag hebben we veel punten verloren. Dat kunnen we ons niet veel vaker permitteren dit seizoen." Met ook geen uitstekende race voor teamgenoot Carlos Sainz kijkt Ferrari als team niet met een fijn gevoel terug op dit weekend in Spanje. "Het doet pijn, maar het is niet anders", zo sluit hij af.

Lees ook: Max Verstappen: Moeilijk begin, maar mooi einde

Lees ook: Max Verstappen pakt overwinning in Barcelona

Lees ook: Felipe Drugovich is oppermachtig tijdens Feature race Formule 2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen