Felipe Drugovich is oppermachtig tijdens Feature race Formule 2

door Zus Veldkamp
felipe drugovich 2022 MP motorsport

Felipe Drugovich beleeft een oppermachtig weekend in Barcelona. Na het winnen van de sprint wint de Braziliaan nu ook de hoofdrace van de Formule 2. Achter hem eindigen Jack Doohan en Frederik Vesti. 

Felipe Drugovich kroont zich als winnaar van de hoofdrace van de Formule 2 in Spanje. Zaterdag won de Braziliaan al de sprint. Het is een klein Nederlands succes, want Drugovich rijdt voor het Nederlandse MP Motorsport. De enige Nederlandse coureur die uitkomt in de Formule 2 is Richard Verschoor, die eindigt op een teleurstellende achttiende plek. 

Tactische pitstops

Na de safety car restart, die veroorzaakt werd door Jehan Daruvala, begon er een tactisch spelletje: de pitstops. Ondanks dat er vandaag veel inhaalacties op de baan waren hebben de pitstops een belangrijke rol gespeeld in de overwinning van Drugovich. Het juist timen van die pitstop was enorm belangrijk en het moest ook nog maar goed gaan. De teams hebben minder monteurs beschikbaar voor zo'n pitstop dan een Formule 1-team. Hierdoor ontstaan er ook sneller fouten. Ook die van Drugovich ging niet helemaal soepel, vertraging met de linkerband zorgde voor wat tijdverlies, wat hij uiteindelijk goed heeft weten te maken. Hij wordt nog wel onderzocht na de race voor een pitstop infringement, maar heeft voor de zekerheid een groot genoeg gat getrokken van Doohan. 

Inhaalacties

Met de DRS op het lange rechte stuk valt daar gemakkelijk in te halen. Dat werd duidelijk tijdens deze race. Het overgrote deel van de inhaalacties werden namelijk daar uitgevoerd. Drugovich wist zo negen posities goed te maken. En ook de andere coureurs sneden gemakkelijk door het veld. Zo wisten Clément Novalak en Enzo Fittipaldi na een late pitstop samen makkelijk door het veld te snijden. Zij werden vijfde en zesde, na gestart te zijn vanaf P12 en P11. 

Lees ook: Victor Martins haalt maximale score tijdens F3-race in Barcelona

Lees ook: Sergio Pérez: "VT1 missen was geen goed idee"

Lees ook: Daniel Ricciardo blij met plaats in Q3: Dat was het doel

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden