Victor Martins haalt maximale score tijdens F3-race in Barcelona

door Bas Leesberg
Victor_Martins_Formule3_2022

Victor Martins is de winnaar van de Formule 3-race in Spanje. Bij de eerste bocht van de race wist Martins de leiding over te nemen om die vervolgens niet meer af te geven. Achter hem was er genoeg spektakel op de baan. 

Bij de start neemt Victor Martins de leiding over van Staněk door hem aan de buitenkant van de eerste bocht in te halen. Daarachter maakt Jak Crawford een geweldige start waar hij zichzelf weet te promoveren naar P7. 

Safety car

Tijdens ronde vier hebben Rafael Villagomez en Kush Miani het aan de stok. Bij het ingaan van de laatste chicane voor het rechte stuk, raken beide coureurs elkaar en belandt Villagomez in de bandenstapels. Zo duwt een MP Motorsport-coureur, een auto van Van Amersfoort Racing van de baan. Miani krijgt voor zijn actie een tien-seconden tijdstraf. Door dit incident komt de safety car de baan in. 

Na vier rondes onder gele vlag mogen de Formule-auto's weer los. Achter leider Martins vecht Staněk voor de tweede positie. Achter jagen Hadjar en Smolyar op zijn plaats. In ronde elf moeten zij hun jacht staken. Brad Benavides beweert dat zijn auto niet meer wil sturen. Het resultaat is dat hij zijn bolide in de bandenstapels zet. Wederom komt de moet de safety car er aan te pas komen. 

Harde duels

Met nog tien ronden te gaan zwaait de groene vlag weer. Achter in het veld strijden kampioenschapsrivalen David Vidales en Arthur Leclerc om het hardst. Er is een touché in de eerste bocht waardoor beide auto's verder terugvallen. Leclerc wordt hiervoor bestraft met een vijf-seconden straf.

Later vecht Leclerc terug wanneer hij achter Juan Manuel Correa zit. Op het rechte stuk probeert hij met DRS, Correa te verschalken, maar die weet van geen ophouden. Correa forceert Leclerc het gras op, maar dat weerhoudt Leclerc er niet van om voorbij te gaan aan de Ecuadoriaan. 

 

Zo zijn er nog een aantal andere duels die op het scherpst van de snede worden uitgevochten. Zo komen teamgenoten Hunter Yeany en Pepe Marti elkaar tegen in bocht vijf. Het resulteert in een gebroken voorvleugel voor Yeany en een tripje door het grind voor Marti. Yeany wordt hiervoor bestraft met een vijf-seconden straf. 

Van het geweld achter hem krijgt Victor Martins niet veel mee. Martins wint de race en rijdt de snelste ronde voor de maximale 26 punten. Hij eindigt bijna drie seconden voor nummer twee Roman Staněk die de hele race Isack Hadjar en Aleksandr Smolyar in zijn nek had. 

Lees ook: Gasly en Tsunoda: "Moeilijk weekend, meer kansen in race"

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Lando Norris: Nieuwe upgrades aan auto helpen ons zeker

 

 

door Bas Leesberg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden