Gasly en Tsunoda: "Moeilijk weekend, meer kansen in race"

Pierre Gasly op de baan tijdens de kwalificatie Spanje 2022

AlphaTauri kent opnieuw een moeilijke start van het raceweekend. Zowel Pierre Gasly als Yuki Tsunoda kwamen niet door naar Q3 in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Beide coureurs zijn teleurgesteld maar zien nog wel kansen voor de race. Tsunoda start vanaf plaats dertien en Gasly start vanaf plaats veertien.

Tsunoda zegt na afloop van de kwalificatie tegen F1.com dat het team een grote stap terug heeft gedaan ten opzichte van de eerste vrije training. "We hebben over het algemeen niet al te veel snelheid in vergelijking met Miami", zegt de Japanner. Hij zegt dat ze daarom al verwacht hadden dat de kwalificatie moeizaam zou verlopen. Hij is zelf blij met zijn prestatie, maar zegt dat het geen goede dag is voor het team. 

Dat blijkt wel aangezien de zaterdag voor teamgenoot Pierre Gasly niet goed begon. De Fransman moest de derde vrije training uitzitten nadat het team een probleem vond in de outlap. Tsunoda zegt ook dat het team weinig lange rondes heeft gereden waardoor hij niet zeker weet hoe zijn race gaat verlopen. Het enige waar hij op hoopt is een goede start en een race zonder problemen.

Vechten voor punten

Zijn teamgenoot haalt zijn schouders op over zijn probleem in de derde vrije training waardoor hij eigenlijk de gehele dag achter de feiten aanliep. "Dat is racen en dat is motorsport, dat gebeurt gewoon", zegt hij tegen F1.com na afloop van de kwalificatie. Hij is trots op zijn team die de auto weer in elkaar hebben gezet om de kwalificatie überhaupt te rijden. De prestatie van de auto is daarentegen wel teleurstellend omdat ze al het hele weekend moeite hebben met nieuwe problemen die ze voorheen niet tegen waren gekomen. 

Gasly vindt dat het team nog niet op de juiste plaats rijdt. Ook als hij ziet hoe concurrerende teams zich verbeteren. Volgens de Fransman moet hij samen met het team dus hard werken om de prestatie op de baan te verbeteren. "Aan het einde van de dag scoren we morgen pas punten en daarvoor gaan we vechten. Wat er ook gebeurd, ik weet zeker dat er kansen komen", aldus Gasly.

Lees ook: Haas zonder upgrades met twee auto’s in top tien

Lees ook: Hamilton: Meerdere coureurs hielden zich niet aan de regels

Lees ook: Vettel en Stroll gestrand in Q1 met moeilijke Aston Martin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen