Vettel en Stroll gestrand in Q1 met moeilijke Aston Martin

Sebastian Vettel in de pitstraat Spanje 2022

Het team van Aston Martin heeft ondanks de nieuwe updates niet Q2 in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje gehaald. Het team stond in het middelpunt van de belangstelling omdat de nieuwe auto onderdelen veel weg hadden van de auto van Red Bull. Het hielp niet want zowel Sebastian Vettel als Lance Stroll vinden dat de auto zeker wat te kort kwam.

Vettel zegt na afloop van de kwalificatie tegen F1.com dat hij verrast was dat de Aston Martin zo langzaam was. De auto's van het team leken in de vrije trainingen een goede snelheid aan te houden. Dat bleek nu wel anders. Vettel weet daarom eigenlijk niet goed wat hij moet vertellen, anders dan dat hij twee korte rondjes heeft gereden. Hij heeft wel een beter gevoel bij de snelheid van de auto over een langere raceafstand zoals hij heeft meegemaakt in de vrije trainingen. "Het helpt alleen niet dat we dan achteraan moeten starten, maar we zouden genoeg snelheid hebben om naar voren te komen", aldus Vettel.

Lance Stroll op de baan tijdens kwalificatie Spanje 2022
Foto: Aston Martin F1 Team

Moeilijke auto

Teamgenoot Lance Stroll zegt dat hij het hele weekend al moeite heeft met de auto. Vooral de balans en de grip op de baan zijn een puntje van kritiek van de Canadees. Hij zegt tegen F1.com dat hij samen met zijn team de data zorgvuldig moet bekijken om te zien of zij niet iets gemist hebben in de opstelling van de auto met de nieuwe onderdelen. Volgens hem gaat strategie vooral een rol spelen in de race. "We moeten de nieuwe onderdelen op de auto beter begrijpen, maar het is nog vroeg. We gaan zien wat we kunnen doen morgen", aldus Stroll. 

Lees ook: Carlos Sainz: Het was geen ideale kwalificatie

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Charles Leclerc: We gaan voor een één-twee

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden