Charles Leclerc: We gaan voor een één-twee

Charles Leclerc Ferrari GP Spanje

Charles Leclerc is erg blij dat hij zijn Ferrari op pole position voor de Grand Prix van Spanje heeft weten te zetten. Met Carlos Sainz op P3 recht achter hem verwacht de Monegask goede kansen voor de race.

Charles Leclerc pakte pole position voor de Grand Prix van Spanje maar dat ging niet vanzelf. Dit weekend zitten de Mercedessen er weer dichterbij en de strijd met Red Bull gaat maar door. In het derde en laatste deel van de kwalificatie moest het gebeuren maar de Monegask maakte een foutje in de laatste bochtencombinatie. Hij was op dat moment wel erg snel onderweg. Gelukkig voor de Ferrari-coureur bestaat Q3 vaak uit twee runs en kon hij er nog een keer voor zitten. Uiteindelijk was Leclerc de snelste van de zaterdag in Spanje.

Problemen met banden

Zelf kijkt hij na afloop van de kwalificatie zeer tevreden terug. “Het voelt echt goed. Het was een hele moeilijke sessie.” Dat liet de Monegask met startnummer zestien weten tegenover Formula 1. “Ik maakte een foutje in Q3 dus ik had nog maar één ronde over. Gelukkig was die erg goed, de auto was echt fantastisch.” Charles Leclerc is nog een beetje onzeker als hij vooruitkijkt naar de race. “We hebben de laatste tijd moeite met de banden. Max zit vlak achter ons dus als we de banden niet onder controle krijgen verliezen we de overwinning.” Met zijn teamgenoot op de derde plaats is het doel voor morgen duidelijk. “We gaan voor een één twee. Dat zou echt fantastisch zijn voor het team.”

Lees ook: Leclerc pakt pole position voor Grand Prix van Spanje

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Spanje VT1 en VT2

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden