Hero or Zero: Grand Prix van Spanje VT1 en VT2

Nyck de Vries in de Williams auto VT1 Spanje 2022

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste en tweede vrije training van de Grand Prix van Spanje, met onder andere het debuut van Nyck de Vries in de Formule 1 en pech voor Valtteri Bottas.

Hero 

Nyck de Vries

Nyck de Vries was één van de 'rookies' die tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje plaats mocht nemen in een Formule 1 auto. De wereldkampioen Formule E mocht in de Williams van Alexander Albon de training rijden. Dat deed hij met veel enthousiasme want de Nederlander reed de meeste rondjes en maakte al een goede indruk met een snellere ronde dan Nicholas Latifi. 

Mercedes

Mercedes maakt een goede indruk na de eerste dag in Spanje. Hoewel het circuit altijd al een goede baan is geweest voor het team, werd het dit jaar even in twijfel getrokken door de aanhoudende problemen en tegenvallende prestaties. Het was op de vrijdag een goede dag voor George Russell en Lewis Hamilton. Zij eindigden in de eerste vrije training op plaats vier en zes, terwijl ze de tweede vrije training afsloten op plaats twee en drie. Ook het porpoising lijkt aanzienlijk verminderd te zijn. Een positieve start die de twee coureurs zeker proberen vast te houden voor de rest van het weekend. 

Zero 

Aston Martin

Aston Martin was vandaag het gesprek van de dag nadat zij aangekomen zijn in Spanje met sidepods die wel heel erg lijken op die van Red Bull. Het zorgt voor grappen op social media maar de FIA stelt wel een onderzoek in naar het team. Aston Martin, die voorheen Racing Point was, werd in 2020 ook al op de vingers getikt toen ze een auto hadden ontworpen die veel weg had van een eerdere Mercedes-auto. 

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas begint het weekend in Spanje niet al te best. In de eerste vrije training reed hij een matige tijd en belandde op de zeventiende plek. In de tweede vrije training moest hij na vijf minuten zijn Alfa Romeo langs de kant zetten met een probleem. Tijdens de Grand Prix van Miami begon zijn raceweekend ook al niet goed, terwijl hij wel goed kwalificeerde. Hopelijk gebeurt dat ook dit keer in Spanje. 

Lees ook: VT2 GP Spanje: Mercedes zit Leclerc op de hielen

Lees ook: VT1 GP Spanje: Ferrari's op kop, De Vries snelste Williams

Lees ook: Carlos Sainz: zware racekalender kan zorgen voor gezondheidsklachten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden